Aktiviteter

Militär Hinderbana

I vår militära hinderbana på Outdoor Bräcke finns åtta hinder; klättra i stege, snabba fötter, armgång, balans, krypa åla, över under, klättervägg och labyrint. Det är två banor bredvid varandra och vissa hinder kan passeras på flera alternativa sätt. Underlaget på hinderbanan är sand på hälften av hindren och grus på hälften av hindren.

Utegym

På utegymmet använder du ofta din egen kropp som vikt. Utegymmet har följande övningar; dips, chins, sit up, upphopp, TRX-ställning, anacondarep, sandsäck, vattendunkar, däck och stockar. För dig som gillar att träna i grupp så kan du kontakta BSK:s motionssektion för att veta när passen genomförs.

Basket

Basketplanen på Outdoor Bräcke har hela 12 basketkorgar. Underlaget är asfalt och runt planen finns ett halvhögt staket med öppningar på varje sida. Det finns både höga (305 cm) och låga (260 cm) korgar. Det går att spela både på längden och på tvären. På tvären finns två planer, en där båda korgar är höga och en där båda korgar är låga. För övningar kan alla tolv korgarna användas samtidigt. Ta med en egen boll och lira!

Innebandy

Planen för innebandy är alldeles bredvid basketplanen. Underlaget är asfalt och planen omgärdas av en lite lägre innebandysarg samt ett lite högre staket med öppningar på sidorna. Ute på planen finns två mål. Du tar själv med dig klubbor och innebandybollar när du vill spela. Flera har också börjat använda innebandyplanen och målen när de vill åka inlines.

Pingis

På Outdoor Bräcke finns två fina bord för pingis. Borden är speciellt anpassade för att just spela pingis ute. Vi provar att ha borden ute hela året och det fungerar bra. Även näten är anpassade för spel ute, så det enda du behöver ta med är racket och pingisboll. För till exempel skolor som behöver låna, så finns det racket för utlåning.

Fotboll

På Outdoor kan du även spela fotboll. Vi har fyra fotbollsmål på Outdoor Bräcke, två lite större och två lite mindre. Ibland ställer vi de mindre målen inne i de större. Målen kan flyttas för att göra planerna större eller mindre. Underlaget är blandat grus och gräs. Ta med din egna fotboll när du kommer till Outdoor Bräcke för att lira lite boll.

Fotbollstennis

Det finns en plan för fotbollstennis på Outdoor Bräcke. På planen finns ett litet lägre nät där två lag finns på var sin sida och ska sparka en fotboll över nätet. Vi har provat att även kasta boll över nätet och det är bara fantasin som sätter gränser. Underlaget är sand. Ta med dig en boll till Outdoor Bräcke och spela lite fotbollstennis.

Beach Volleyboll

Vi har en riktig beachvolleybollplan på Outdoor Bräcke, med officiella nät, stolpar och givetvis har vi sand på vår plan. Här är det roligt också att improvisera och spela till exempel med en badboll som inte går lika fort som en beachvolleyboll, eller att kasta över bollen om spelarna har svårt att hinna med i farten. Eftersom planen finns ute, är det bara att ta med en volleyboll och lira.

Övrigt

Tvärs över vägen från Outdoor Bräcke finns olika terrängbanor utmärkta med härlig löpning i olika längder. Det finns även en tennisplan längre ner på vägen som är öppen för alla att använda.